Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Orbis, το νέο PlayStation;

Πηγή: Sony
Οργιάζουν οι φήμες τις τελευταίες δύο ημέρες, σχετικά με τη νέα κονσόλα της Sony. Η ιστοσελίδα Kotaku μετέδωσε την Τετάρτη, 28 Μαρτίου, πως έχει αποκλειστικές πληροφορίες για τον διάδοχο του PlayStation 3.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η νέα κονσόλα έχει την κωδική ονομασία Orbis, που στα λατινικά σημαίνει κύκλος. Εάν κάποιος το συνδυάσει με το όνομα της νέας φορητής κονσόλας της Sony, Vita (ζωή στα λατινικά), δημιουργείται η φράση "κύκλος της ζωής". Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως θα υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στις δύο συσκευές. Η τελική ονομασία αναμένεται να είναι PlayStation 4, συνεχίζοντας τη σειρά παιχνιδομηχανών της Sony. Η κονσόλα αναμένεται μέσα στο 2013.

Σύμφωνα με φήμες, η κονσόλα θα έχει κάποια αμφιλεγόμενα χαρακτηριστικά. Η δυνατότητα χρήσης παιχνιδιών της προηγούμενης γενιάς, που η Sony πρωτοεμφάνισε στην αγορά με το PlayStation 2, φαίνεται πως δε θα υπάρχει στη νέα κονσόλα. Αυτό θα γίνει με σκοπό την αύξηση των κερδών της εταιρίας, αφού, όπως ισχυρίζεται η ιστοσελίδα IGN, τα παιχνίδια αυτά θα γίνουν διαθέσιμα στο PlayStation Network, την ηλεκτρονική πλατφόρμα της κονσόλας, έναντι χρηματικού αντιτίμου. Αυτό σημαίνει, ουσιαστικά, πως ένας χρήστης της κονσόλας που στο παρελθόν αγόρασε ένα παιχνίδι για παλιότερης γενιάς συσκευή, θα πρέπει να αγοράσει ξανά τον ίδιο τίτλο, στην έκδοση για το PS4.

Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα πάντα με το Kotaku που πρωτοδημοσίευσε το θέμα, λένε πως η νέα κονσόλα δε θα μπορεί να κάνει χρήση μεταχειρισμένων παιχνιδιών. Αυτή η κίνηση γίνεται στο πλαίσιο του γενικότερου "πολέμου" των εταιριών παραγωγής video games ενάντια στη μεταπώληση των παιχνιδιών τους. Σε συνδυασμό με παρόμοιες φήμες από το "αντίπαλο δέος" της Sony, τη νέα κονσόλα της Microsoft, αλλά και την πρόσφατη χρεοκοπία της Βρετανικής αλυσίδας καταστημάτων βιντεοπαιχνιδιών, GAME, δημιουργείται η απορία εάν τα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι το μέλλον της βιομηχανίας. Με πληροφορίες να θέλουν τη Microsoft να μην εξοπλίζει τη νέα της κονσόλα με συσκευή ανάγνωσης φυσικών δίσκων, το μέλλον των video games δείχνει να είναι πλήρως ψηφιακό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου