Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Το Facebook εξαγόρασε το Instagram για ένα δις. δολάρια!


Πηγή: CNet News

Αν και βρίσκεται μερικές εβδομάδες μακριά από τη δημόσια κυκλοφορία μετοχών, (IPO), ο Mark Zuckerberg δε δίστασε να εξαγοράσει την διάσημη εφαρμογή κινητών τηλεφώνων, Instagram, έναντι ποσού που ανέρχεται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
 Αυτή είναι η μεγαλύτερη αγορά του Facebook, αν αναλογιστεί κανείς το αντίτιμο, αλλά και το γεγονός πως, στα μόλις 2 χρόνια ύπαρξής του στο iPhone, το Instagram έχει πάνω από 33 εκατομμύρια μέλη. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε και η έκδοση της εφαρμογές για το λειτουργικό σύστημα Android, που κατέγραψε πάνω από ένα εκατομμύριο «κατεβάσματα» την πρώτη μέρα κυκλοφορίας!
Το Instagram βασίζεται στον διαμοιρασμό φωτογραφιών. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να βγάζουν φωτογραφίες με την κάμερα του κινητού τους τηλεφώνου, να χρησιμοποιούν τα φίλτρα της εφαρμογής, ώστε να επεξεργαστούν τη φωτογραφία και έπειτα να την «ανεβάσουν» στο δίκτυο της εφαρμογής, ή και σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο.
Πάντως αυτή η είδηση δεν ευχαρίστησε μια μερίδα χρηστών της εφαρμογής, που πιστεύουν πως η εξαγορά του Instagram από το Facebook θα επιφέρει αλλαγές στην αγαπημένη τους εφαρμογή. Ο Zuckerberg, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook,υποσχέθηκε πως δεν θα υπάρξουν δραστικές αλλαγές στην εφαρμογή και πως θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα από το κοινωνικό δίκτυο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου