Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Pinterest, το νέο κοινωνικό δίκτυο που ήρθε για να μείνει.

Πηγή: Pinterest/ChendaNgak
Η ιστοσελίδα Pinterest είναι πλέον το τρίτο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την αναφορά του Experian. Το Pinterest, που βασίζεται στον διαμοιρασμό εικόνων ανάμεσα στα μέλη του,  είδε μια πολύ μεγάλη αύξηση στην επισκεψιμότητα τον Φεβρουάριο, με πάνω από 17 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ μεταξύ των χρηστών της ιστοσελίδας είναι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Το Pinterest εκτόπισε τα LinkedIn, Tumblr και Google+ , μεταξύ άλλων, για να σκαρφαλώσει στην 3η θέση, αν και η προηγούμενη έκθεση (Δεκέμβριος 2011) το τοποθετούσε στη 10η. Βέβαια το Pinterest υστερεί μπροστά στα «μεγαθήρια» Facebook και Twitter. Χαρακτηριστικό είναι πως, κατά μέσο όρο, οι χρήστες του Pinterest ξοδεύουν 89 λεπτά το μήνα στην ιστοσελίδα, ενώ το Facebook «τρώει» 405 (!) λεπτά κάθε μήνα από τη ζωή των χρηστών του.
Η έκθεση περιλαμβάνει και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. 91% των ενηλίκων επισκέπτονται σε σταθερή βάση τουλάχιστον ένα από τα social media. Το Twitter είδε αύξηση 45% μέσα στο 2010, ενώ το Google+ οχταπλασίασε την επισκεψιμότητά του στο διάστημα από τον Δεκέμβρη του ’10 μέχρι τον Αύγουστο του ’11. Το Pinterest κατακλύζεται από γυναίκες, με το 60% των χρηστών της ιστοσελίδας να ανήκουν στο όμορφο φύλο. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου