Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Δάσκαλοι εναντίον video games

Μαθητές ηλικίας ακόμη και 4 ετών αναπαριστούν όλο και περισσότερο βίαιες σκηνές, σύμφωνα με την Βρετανική Ένωση Διδασκόντων  (Association of Teachers and Lecturers). Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Guardian, στο ετήσιο συνέδριο της ένωσης, εκφράστηκε η απαίτηση των μελών για αυστηρότερη νομοθεσία, ώστε να προστατευθούν τα παιδιά από τις αρνητικές επιρροές των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
Οι δάσκαλοι ισχυρίζονται πως τα βιντεοπαιχνίδια κάνουν τους μαθητές πιο επιθετικούς, ενώ η έκθεσή τους σε φανταστικούς κόσμους τα απομακρύνει από την πραγματικότητα. Σύμφωνα με την Άλισον Σέρατ, δασκάλα στο δημοτικό σχολείο Riddlesden St Mary's Church of England, κάποιοι από τους μαθητές της παριστάνουν, στα διαλείμματα, πως "πετάνε τους συμμαθητές τους απ'τα παράθυρα" και "αναπαριστούν αίμα να πετάγεται από το σώμα τους".  Η Σέρατ ισχυρίζεται πως οι μαθητές της πιστεύουν πως η βία που προβάλλεται από τα βιντεοπαιχνίδια είναι αληθινή, και προσπαθούν να την αναπαράγουν. Επίσης, πολλοί μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο εξουθενωμένοι, αφού παίζουν βιντεοπαιχνίδια μέχρι νωρίς το πρωί. "Δυστυχώς υπάρχει μια άμεση σύνδεση, αφού τα παιδιά που έρχονται στο σχολείο κουρασμένα, είναι κατά κύριο λόγο αυτά που παραδέχονται πως παίζουν συχνά ηλεκτρονικά παιχνίδια", λέει η Σέρατ στην Guardian.

Η γενική γραμματέας της ένωσης, Μαίρη Μπάουστεντ, εξέφρασε την άποψη πολλών δασκάλων της ATL, πως οι γονείς δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στους ηλικιακούς περιορισμούς των παιχνιδιών. "Το σύστημα λειτουργεί συνήθως", λέει, "αλλά με τη διαδικτυακή τηλεόραση και τα βίντεο, τα παιδιά εκθέτονται σε ακατάλληλο περιεχόμενο μέσα από ένα ευρύ φάσμα των Μέσων".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου