Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ανακοινώθηκαν οι εκδόσεις των νέων Windows 8

Η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα το νέο λειτουργικό σύστημα, Windows 8, μέσα από το επίσημο blog της εταιρίας. Η Microsoft επιβεβαίωσε πως "Windows 8" θα είναι η επίσημη ονομασία του λειτουργικού, ενώ στην αγορά θα κυκλοφορήσουν 3 διαφορετικές εκδόσεις.
Τα νέα Windows θα κυκλοφορήσουν σε 2 εκδόσεις για υπολογιστές με επεξεργαστή x86 και μία ξεχωριστή, τρίτη έκδοση για υπολογιστές με επεξεργαστή ARM. Οι εκδόσεις για x86 θα είναι οι κλασσικές εκδόσεις των Windows, Home και Professional, μετονομασμένες σε "Windows 8" και "Windows 8 Pro" αντίστοιχα, ενώ η έκδοση για ARM ονομάζεται WindowsRT.
Η "σπιτική" έκδοση των Windows 8 περιλαμβάνει αναβαθμισμένο Internet Explorer, νέο σύστημα διαχείρισης εργασιών, καλύτερη υποστήριξη πολλαπλών monitor και τη δυνατότητα άμεσης αλλαγής γλώσσας, που στην προηγούμενη έκδοση των Windows ήταν δυνατή μόνο στις εκδόσεις Enterprise και Ultimate. Η έκδοση Pro έχει επιπλέον δυνατότητες και εφαρμογές για επαγγελματίες, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης του Windows Media Center, σαν πρόσθετο των Windows,  με την ονομασία "Media Pack".
Τα νέα Windows 8, αναμένονται στην αγορά τον Οκτώβριο του 2012.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου