Τρίτη 15 Μαΐου 2012

"Έσπασαν" οι server με την κυκλοφορία του Diablo III


Η ημέρα που εκατομμύρια gamers σε όλο τον κόσμο περίμεναν, έφτασε. Το Diablo III κυκλοφόρησε και επίσημα στην αγορά και ήδη από τα μεσάνυχτα λειτουργούν οι πρώτοι server. Πάντως, δεν έλειψαν και τα προβλήματα από την κυκλοφορία του παιχνιδιού, με πολλούς παίκτες να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη σύνδεσή τους στους server.

Το Diablo III είχε σπάσει κάθε ρεκόρ με τις προ-παραγγελίες του, με πάνω από δύο εκατομμύρια παγκοσμίως να έχουν αγοράσει το παιχνίδι πριν καλά-καλά βγει στην αγορά. Το Diablo III είναι διαθέσιμο σε Αμερική, Καναδά, Ευρώπη, Νότια Κορέα, Νοτιοανατολική Ασία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και Μακάου.
Φυσικά, ο μεγάλος αριθμός παικτών που συνδέθηκαν με το παιχνίδι τα μεσάνυχτα της Τρίτης, δημιούργησε προβλήματα στους server του παιχνιδιού, με χιλιάδες παίκτες να μην καταφέρνουν να συνδεθούν. Η Blizzard, η εταιρία πίσω από το παιχνίδι, έσπευσε να βγάλει μια λίστα, εξηγώντας τα πιο συνηθισμένα σφάλματα που μπορεί να συναντήσει κανείς κατά την διαδικασία σύνδεσης, με πιο δημοφιλές το σφάλμα 37, που σημαίνει πως ο server είναι γεμάτος. Αρκετά δημοφιλές είναι και το σφάλμα 12, που σχετίζεται με τη λειτουργία Global Play του παιχνιδιού. Αυτή είναι απενεργοποιημένη από τη Blizzard, μέχρι να ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση του παιχνιδιού σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία συμβουλεύει τους παίκτες που έχουν αυτό το σφάλμα να βεβαιωθούν πως έχουν επιλέξει τη σωστή περιοχή (region) στη διαδικασία log in.

Diablo III Starter Edition, δωρεάν για 30 μέρες
Λίγες ώρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού, η Blizzard ανακοίνωσε πως, για τις επόμενες 30 μέρες, θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα η Starter Edition του παιχνιδιού, χωρίς χρέωση. H Starter Edition επιτρέπει στους παίκτες να παίξουν το πρώτο κεφάλαιο του παιχνιδιού (μέχρι τον Skeleton King), να αναπτύξουν τον ήρωά τους μέχρι το επίπεδο 13 και να παίξουν μαζί με άλλους χρήστες της Starter Edition, όπως ίσχυε και με την beta έκδοση του παιχνιδιού. Έτσι η Blizzard δίνει την ευκαιρία στους "αναποφάσιστους" να δοκιμάσουν το παιχνίδι, ώστε να κρίνουν στην πράξη εάν αξίζει να αγοράσουν το παιχνίδι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου